0 0
Pajkovi keksi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

70 g Maslo
50 g Arašidovo maslo
150 g Zlati sladkor v prahu
1 x Jajce
180 g Moka
1/2 žličke Soda bikarbona
20 x Čokoladni bombon
100 g Mlečna čokolada

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pajkovi keksi

Strašljivi keksi za noč čarovnic.

  • 40 min
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C in dva pekača obložite s peki papirjem. Maslo, arašidovo maslo in sladkor z električnim mešalnikom stepite do puhaste zmesi, nato vmešajte jajce in vaniljo. Ko se sestavine povežejo, vmešajte moko, sodo bikarbono in ¼ žličke soli.

Na pladnje odmerite 18-20 žlic mase, med katerimi pustite dovolj prostora, da jo lahko razporedite. Na sredini piškotov naredite odtis palca. Pecite 12 minut ali dokler niso na robovih čvrsti, v sredini pa še vedno mehki. Pustite jih nekaj minut na pladnju, da se ohladijo, nato pa na vsak piškotek položite čokoladni bonbon. To bo pajkov trup.

Čokolado segrevajte, dokler ne postane tekoča in jo vlijte v vrečko za brizganje in pustite, da se nekoliko ohladi. Na vsakega pajka vtisnite noge, nato pa na vsakega prilepite dve očesi iz čokolade. Pustite, da se strdi.

(Foto: Instagram/eatlittlebird)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobove posteljice
Naprej
Piščančje testenine iz pečice
Nazaj
Gobove posteljice
Naprej
Piščančje testenine iz pečice

Dodajte Komentar