Sestavine
-
70 g Maslo
-
50 g Arašidovo maslo
-
150 g Zlati sladkor v prahu
-
1 x Jajce
-
180 g Moka
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
20 x Čokoladni bombon
-
100 g Mlečna čokolada
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C in dva pekača obložite s peki papirjem. Maslo, arašidovo maslo in sladkor z električnim mešalnikom stepite do puhaste zmesi, nato vmešajte jajce in vaniljo. Ko se sestavine povežejo, vmešajte moko, sodo bikarbono in ¼ žličke soli.
Na pladnje odmerite 18-20 žlic mase, med katerimi pustite dovolj prostora, da jo lahko razporedite. Na sredini piškotov naredite odtis palca. Pecite 12 minut ali dokler niso na robovih čvrsti, v sredini pa še vedno mehki. Pustite jih nekaj minut na pladnju, da se ohladijo, nato pa na vsak piškotek položite čokoladni bonbon. To bo pajkov trup.
Čokolado segrevajte, dokler ne postane tekoča in jo vlijte v vrečko za brizganje in pustite, da se nekoliko ohladi. Na vsakega pajka vtisnite noge, nato pa na vsakega prilepite dve očesi iz čokolade. Pustite, da se strdi.
(Foto: Instagram/eatlittlebird)