Sestavine
-
100 g Riževi rezanci
-
1 x Buča
-
1 x Paprika
-
1/2 Čebula
-
2 x Korenje
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Jajce
-
1/2 skodelice Arašidisesekljani
-
2 žlički Sveža zelišča
-
Omaka
-
3 žlice Sojina omaka
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
3 žlice juha zelenjavna
-
2 žlici Kis
-
1 žlička Čilijeva pasta
Navodila
Nekuhane rezance položite v skledo s hladno vodo, da se namočijo. Bučke, rdečo papriko in čebulo narežite v rezance. Korenje narežite na zelo majhne koščke.
Sestavine za omako stresite v kozarec.
Na srednje visoki temperaturi segrejte žlico olja. Dodajte zelenjavo in jo pražite 2 do 3 minute ali dokler ne postane mehka in jo dajte v posodo ter postavite na stran.
V ponev dodajte še eno žlico olja. Odcedite rezance in jih dajte v vročo ponev in jih minuto pražite, pri tem pa jih premešajte. Dodajte omako in pražite še minuto ali dve, dokler se omaka ne zgosti.
Rezance potisnite na stran, da naredite nekaj prostora za jajce – v ponev vlijte razžvrkljano jajce in ga pustite stati približno 30 sekund. Vse skupaj premešajte. Jajčna zmes se bo prilepila na rezance in vse se bo začelo lepiti.
Dodajte zelenjavo, premešajte in odstranite z ognja. Vmešajte arašide in zelišča ter takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)