0 0
Pad thai s tofujem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
225 g Riževi rezanci
1 kos Čvrsti tofu
45 ml Oljčno olje
3 stroki Česen
Čebula šalotka
Jajce
150 g Kalčki
75 g Zelena čebula
75 g Korenje
75 g Praženi arašidi
Limeta
Omaka
45 ml Pasta tamarind (indijski datelj)
45 ml Ribja omaka
30 g Palmov sladkor
15 ml Čilijeva omaka
30 ml Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pad thai s tofujem

Kuhinja:
  • 45 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Riževe rezance skuhajte po navodilih na embalaži, da so mehki, a še vedno čvrsti na ugriz. Odcedite jih in pustite na stran.

V manjši skledi zmešajte sestavine za omako pad thai, da se dobro povežejo.

V voku ali veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednje visoki temperaturi. Ko se olje segreje, dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju med mešanjem pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši.

Dodajte tofu, narezan na rezine, in pražite še 2-3 minute oziroma dokler tofu rahlo ne porjavi.

Tofu potisnite na eno stran vok-a, na drugo stran pa vlijte razžvrkljana jajca. Jajca mešajte, dokler se ne skuhajo do konca.
V vok dodajte kuhane riževe rezance, fižolove kalčke, narezano zeleno čebulo in korenje. Prelijte omako pad thai in vse skupaj premešajte, da so rezanci enakomerno prekriti z omako.

Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se zelenjava ne zmehča, rezanci pa se segrejejo.

Potresite z nasekljanimi arašidi in postrezite z limetinimi rezinami ob strani.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Avokado toast
Naprej
Pad thai s piščancem
Nazaj
Avokado toast
Naprej
Pad thai s piščancem

Dodajte Komentar