0 0
Pad thai s piščancem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
225 g Riževi rezanci
2 žlici Olivno olje
2 stroka Česen
Čebula šalotka
Piščančje prsi
Jajce
150 g Kalčki
75 g Zelena čebula
75 g Korenje
75 g Praženi arašidi
Limeta
Omaka
3 žlice Pasta tamarind (indijski datelj)
3 žlice Ribja omaka
2 žlici Palmov sladkor
1 žlica Čilijeva omaka
2 žlici Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pad thai s piščancem

Kuhinja:
  • 45 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Riževe rezance skuhajte po navodilih na embalaži, da so mehki, a še vedno čvrsti. Odcedite jih in pustite na stran.

V manjši skledi zmešajte sestavine za omako pad thai, da se dobro povežejo.

V voku ali veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednje visoki temperaturi. Ko se olje segreje, dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju med mešanjem pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši.

Dodajte narezanega piščanca in pražite še 6 minut oziroma dokler ni kuhan.

Piščanca potisnite na eno stran vok-a, na drugo stran pa vlijte razžvrkljana jajca. Jajca mešajte, dokler se ne skuhajo do konca.
V vok dodajte kuhane riževe rezance, fižolove kalčke, narezano zeleno čebulo in korenje. Prelijte omako pad thai in vse skupaj premešajte, da so rezanci enakomerno prekriti z omako.

Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se zelenjava ne zmehča, rezanci pa se segrejejo.

Potresite z nasekljanimi arašidi in postrezite z limetinimi rezinami ob strani.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pad thai s tofujem
Naprej
Špageti s kozicami
Nazaj
Pad thai s tofujem
Naprej
Špageti s kozicami

Dodajte Komentar