Sestavine
-
225 g Riževi rezanci
-
2 žlici Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
1× Čebula šalotka
-
1× Piščančje prsi
-
2× Jajce
-
150 g Kalčki
-
75 g Zelena čebula
-
75 g Korenje
-
75 g Praženi arašidi
-
1× Limeta
-
Omaka
-
3 žlice Pasta tamarind (indijski datelj)
-
3 žlice Ribja omaka
-
2 žlici Palmov sladkor
-
1 žlica Čilijeva omaka
-
2 žlici Voda
Navodila
Riževe rezance skuhajte po navodilih na embalaži, da so mehki, a še vedno čvrsti. Odcedite jih in pustite na stran.
V manjši skledi zmešajte sestavine za omako pad thai, da se dobro povežejo.
V voku ali veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednje visoki temperaturi. Ko se olje segreje, dodajte sesekljan česen in šalotko ter ju med mešanjem pražite 1-2 minuti oziroma dokler ne zadiši.
Dodajte narezanega piščanca in pražite še 6 minut oziroma dokler ni kuhan.
Piščanca potisnite na eno stran vok-a, na drugo stran pa vlijte razžvrkljana jajca. Jajca mešajte, dokler se ne skuhajo do konca.
V vok dodajte kuhane riževe rezance, fižolove kalčke, narezano zeleno čebulo in korenje. Prelijte omako pad thai in vse skupaj premešajte, da so rezanci enakomerno prekriti z omako.
Kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se zelenjava ne zmehča, rezanci pa se segrejejo.
Potresite z nasekljanimi arašidi in postrezite z limetinimi rezinami ob strani.
(Foto: pexels.com)