Sestavine
-
100 g Moka
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
250 g ovsena kaša
-
75 g Rozineali poljubno suho sadje
-
30 g Mešana semena
-
100 g Maslo
-
50 g Zlati sladkor v prahu
-
50 g Rjavi sladkor
-
1 x Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC in pekač obložite s peki papirjem.
Moko, sodo bikarbono, ovsene kosmiče, suho sadje in semena stresite v veliko skledo in dobro premešajte.
V drugi veliki skledi stepite mehko maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Vmešajte jajce in ga stepite.
Dodajte vse suhe sestavine in premešajte – vse skupaj bi se moralo združiti, vendar boste morda morali vse skupaj pregnesti z rokami, da se vse skupaj dobro poveže.
Na tej stopnji bo zmes lepljiva, a če si zmočite roke, jo boste lahko oblikovali v kroglice v velikosti oreha – skupaj bi jih morali dobiti približno 24. Ko jih zvijete, jih položite na obložen pekač in jih z dlanjo nekoliko zmečkajte.
Pecite 8 do 10 minut. Postrezite s čajem in potresite s cimetom.
(Foto: pexels.com)