0 0
Ovseni keksi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1/4 skodelice Bučna semena 1 skodelica = 240 ml
1/4 skodelice Oreh sesekljan
1/4 skodelice Mandlji
1 1/2 skodelice Ovseni kosmiči
1/2 žličke Pecilni prašek
1/2 žličke Sol
1/4 skodelice Rjavi sladkor
Jajce
Jajčni beljak
1/4 skodelice Tahini pasta
1 žlička Vaniljev ekstrakt
1 žlička Pomarančna lupina
3/4 skodelice Rozine
1/4 skodelice Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovseni keksi

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena

Zdravi piškoti za zajtrk.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C.
Pekač obložite s peki papirjem.

Prepražite semena in oreščke:
Na pekač razporedite bučna semena, orehe in mandlje. Pražite 8 do 10 minut.

V kuhinjskem robotu fino zmeljite 1/2 skodelice ovsenih kosmičev, da dobite ovseno moko. Dodajte pecilni prašek in sol ter mešajte.

Stepite maslo in sladkor do kremaste mase. Dodajte jajce, beljak, tahini, vaniljo in pomarančno lupinico. Mešajte, dokler se ne povežejo.

Testu dodajte mešanico ovsene moke in mešajte pri nizki hitrosti.

Vmešajte ovsene kosmiče, oreščke in suho sadje:
Dodajte preostalo 1 skodelico ovsa, bučna semena, orehe, mandlje in suho sadje ter premešajte.

Na pekač polagajte kroglice iz testa. Navlažite prste in nežno pritisnite testo, da oblikujete kroge z ravnim vrhom.

Piškote pecite 10 do 12 minut oziroma dokler niso svetlo rjavi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
‘Simpl’ toast
Naprej
Rižota z žafranom
Nazaj
‘Simpl’ toast
Naprej
Rižota z žafranom

Dodajte Komentar