0 0
Ovsena kaša z jabolki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Jabolko
0.5 žlice Kokosovo olje
1 žlička Mleti cimet
200 g Ovseni kosmiči
550 ml Rastlinsko mleko oziroma napitek - mandljev, lešnikov, kokosov napitek ipd.
Agavin sirup po potrebi
Med po potrebi
Javorjev sirup po potrebi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovsena kaša z jabolki

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Zdrav zajtrk, ki vas bo zjutraj vsaj malo okrepčal.

    • 30 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Stresite ovsene kosmiče v skledo in jih prelijte s 300 ml hladne vode. Pustite jih, da se bodo namakali, medtem ko boste pripravili še preostale sestavine.

    Operite in obrišite jabolka. Eno jabolko pa rezervirajte in preostali dve olupite, očistite in narežite na koščke, ki jih dajte v kozico. Dodajte kokosovo olje in tri žlice mrzle vode, pokrijte kozico in jo pristavite na kuhalnik. Jabolka na zmerni temperaturi dušite 10 minut, dokler se ne bodo zmehčali.

    Ko se bodo jabolka zmehčala, dodajte namočene kosmiče v kozico skupaj s tekočino, v kateri so se namakali, cimetom in pa mleko. Znižajte temperaturo na minimum in kosmiče med občasnim mešanjem počasi kuhajte še 15 minut oziroma toliko časa, da se popolnoma zmehčajo in da boste dobili gosto zmes. Odstvaite kozico in kašo pred serviranjem pustite kakšno minuto “počivati”.

    Jabolko, ki ste ga prihtranili očistite in narežite na koščke. Ovsene kosmiče servirajte v skledice (globoke krožnike). Dodajte koščke jabolk, nekaj mletega cimeta, prelijte z medom ali agavinim sirupom po vaši želji in pripravljeno jed postrežite.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Mehiška sirova omaka
    Naprej
    Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami
    Nazaj
    Mehiška sirova omaka
    Naprej
    Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami

    Dodajte Komentar