Sestavine
-
3 x Jabolko
-
0.5 žlice Kokosovo olje
-
1 žlička Mleti cimet
-
200 g Ovseni kosmiči
-
550 ml Rastlinsko mlekooziroma napitek - mandljev, lešnikov, kokosov napitek ipd.
-
Agavin siruppo potrebi
-
Medpo potrebi
-
Javorjev siruppo potrebi
Navodila
Stresite ovsene kosmiče v skledo in jih prelijte s 300 ml hladne vode. Pustite jih, da se bodo namakali, medtem ko boste pripravili še preostale sestavine.
Operite in obrišite jabolka. Eno jabolko pa rezervirajte in preostali dve olupite, očistite in narežite na koščke, ki jih dajte v kozico. Dodajte kokosovo olje in tri žlice mrzle vode, pokrijte kozico in jo pristavite na kuhalnik. Jabolka na zmerni temperaturi dušite 10 minut, dokler se ne bodo zmehčali.
Ko se bodo jabolka zmehčala, dodajte namočene kosmiče v kozico skupaj s tekočino, v kateri so se namakali, cimetom in pa mleko. Znižajte temperaturo na minimum in kosmiče med občasnim mešanjem počasi kuhajte še 15 minut oziroma toliko časa, da se popolnoma zmehčajo in da boste dobili gosto zmes. Odstvaite kozico in kašo pred serviranjem pustite kakšno minuto “počivati”.
Jabolko, ki ste ga prihtranili očistite in narežite na koščke. Ovsene kosmiče servirajte v skledice (globoke krožnike). Dodajte koščke jabolk, nekaj mletega cimeta, prelijte z medom ali agavinim sirupom po vaši želji in pripravljeno jed postrežite.
(Foto: Getty Images)