Sestavine
-
250 ml Mleko
-
500 ml Voda
-
1 ščepec Morska sol
-
160 g Ovseni kosmiči
-
4 žlice Medtekoči med
-
1 x Banana
Navodila
Pristavite kozico z mlekom in vodo ter segrejte na srednje močnem ognju. Ko se na robu površine tekočine začnejo delati mehurčki (tik preden bo tekočina zavrela), v kozico dodajte ovsene kosmiče in pa sol. Z leseno kuhalnico mešajte. Ko se začnejo ponovno delati mehurčki na robu površine, zmanjšajte ogenj in kosmiče v pokriti kozici kuhajte še 8 do 10 minut.
Kuhano ovseno kašo naložite po skledicah ali globoke krožnike. Olupite banano in jo narežite na kolobarje, ki jih položite po vrhu kaše. Na koncu v vsako skledico dodajte žlico medu in ga prelijte po kaši.
Opomba: Če želite, lahko vodo v celoti nadomestite z mlekom.
(Foto: Getty Images)