0 0
Ovsena kaša z banano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 ml Mleko
500 ml Voda
1 ščepec Morska sol
160 g Ovseni kosmiči
4 žlice Med tekoči med
1 x Banana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovsena kaša z banano

Ovseni kosmiči so zaradi visoke vsebnosti vlaknin oodlični, saj lahko uravnavajo prebavo in pospešujejo izločanje vode. Najboljši čas da si jih privoščimo je v jutrih. 

  • 20 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pristavite kozico z mlekom in vodo ter segrejte na srednje močnem ognju. Ko se na robu površine tekočine začnejo delati mehurčki (tik preden bo tekočina zavrela), v kozico dodajte ovsene kosmiče in pa sol. Z leseno kuhalnico mešajte. Ko se začnejo ponovno delati mehurčki na robu površine, zmanjšajte ogenj in kosmiče v pokriti kozici kuhajte še 8 do 10 minut.

Kuhano ovseno kašo naložite po skledicah ali globoke krožnike. Olupite banano in jo narežite na kolobarje, ki jih položite po vrhu kaše. Na koncu v vsako skledico dodajte žlico medu in ga prelijte po kaši.

Opomba: Če želite, lahko vodo v celoti nadomestite z mlekom.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Borovničev čaj z medom
Naprej
Žitne ploščice
Nazaj
Borovničev čaj z medom
Naprej
Žitne ploščice

Dodajte Komentar