Sestavine
-
1/2 Kisla kumarica
-
8 skodelic Hladna voda
-
Navodila
Osnovni koraki: Kumarična voda zahteva le kumare in vodo. A da bi bilo to dovolj, potrebujemo le še eno stvar. To je le čas. Traja 1 uro, da se vonj kumar vpije v vodo.
Naredite naslednje: Na tanko narežite polovico kumare. Dodajte 8 skodelic hladne vode. Hladite 1 uro!
Kratek namig za bližnjico, če nimate 1 uro časa: Ta voda je po približno 10 minutah dejansko kar dobrega okusa. Zato, če se vam mudi, lahko poskusite z bližnjico takoj. Uporabite zelo hladno vodo.
Dodatki h kumaram so lahko: Zelišča, limona itd. Ko zmešate vodo za kumarice, lahko pred ali pa po serviranju dodate nekaj čisto neobveznih sestavin.
Dodamo lahko tudi svežo meto in baziliko: Dodajte ju še preden kumare namakate 1 uro.
Lahko daste tudi limono ali limeto: Tej vodi dodajte nekaj rezin limone ali limete.
Kako dolgo lahko hranite vodo iz kumar? Voda iz kumaric lahko zdrži v hladilniku tudi do 3 dni. Kumare se obdržijo dlje časa.
Seveda pa je voda iz kumar najboljšega okusa, če jo porabite v 1 dnevu!
Dodate lahko tudi gazirano vodo.
Opomba: Uporabite lahko običajne ali pa angleške kumarice. Za to kumarično vodo lahko uporabite katero koli vrsto kumar. Kakšna pa je sploh razlika? Angleške kumare so dolge, ravne, s tanko, rebrasto kožo in zelo majhnimi semeni. Tanka kožica je tako krhka, da se v trgovinah z živili prodaja v plastičnih ovojih. Je priljubljena sorta, ki je ni treba lupiti in ima zelo blag okus. Standardne kumare so kratke, z debelo temno zeleno kožo in zelo velikimi semeni. Debela kožica in semena so grenkega okusa.