Sestavine
-
Nadev
-
3 rezine Slanina
-
1× Rdeča čebula
-
1× Paprika - zelena
-
2 stebli Zelena
-
220 g Listnati ohrovt
-
2 skodelici Sir
-
Sol in poper
-
Ostrige
-
60 ml Maslostopljeno
-
1 skodelica Krekerjizdrobljeni
-
Kamena sol
-
36× Ostrigebrez lupine
Navodila
Pripravite nadev
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi med pogostim mešanjem kuhajte sesekljano slanino, dokler ne postane hrustljava in se maščoba ne izloči, približno 10 minut. Slanino prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo; maščobo v ponvi prihranite.
V ponev dodajte sesekljano čebulo, papriko in zeleno. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 5 minut. Dodajte ohrovt in mešajte, dokler ne ovene, približno 1 minuto.
Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ter dodajte slanino in nariban sir ter mešajte, dokler se sir ne stopi, približno 1 minuto. Ponev odstranite z ognja in sirno mešanico prenesite v srednje veliko skledo. Po okusu začinite s soljo in črnim poprom. Nadev ohladite na sobno temperaturo. Pokrijte in hranite v hladilniku, dokler ni pripravljen za uporabo. Nadev lahko pripravite do 1 dan vnaprej.
Priprava ostrig
Pečico segrejte na 160 °C. Maslo v veliki neprodušni ponvi segrevajte na srednje visoki temperaturi, dokler ne porjavi, približno 3 minute; odstranite z ognja. Vmešajte drobtine krekerjev. V ogreti pečici pecite 8 do 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Odstranite iz pečice.
Temperaturo pečice povečajte na 200 °C. Pekač napolnite s pol centimetra debelo plastjo kamene soli. Na vsako ostrigo položite približno 1 žlico nadeva; na vrh položite 1 čajno žličko popečenih drobtin. Ostrige položite v sol na pekač. Ostrige pecite pri 200 °C, dokler se sir ne stopi, približno 5 minut. Vzemite ostrige iz pečice; po želji jih posujte z dodatnimi drobtinami in postrezite.
(Foto: pexels.com)