0 0
Ostrige s sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Nadev
3 rezine Slanina
Rdeča čebula
Paprika - zelena
2 stebli Zelena
220 g Listnati ohrovt
2 skodelici Sir
Sol in poper
Ostrige
60 ml Maslo stopljeno
1 skodelica Krekerji zdrobljeni
Kamena sol
36× Ostrige brez lupine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ostrige s sirom

  • 2 uri
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

  • Nadev

  • Ostrige

Navodila

Deli

Pripravite nadev
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi med pogostim mešanjem kuhajte sesekljano slanino, dokler ne postane hrustljava in se maščoba ne izloči, približno 10 minut. Slanino prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo; maščobo v ponvi prihranite.

V ponev dodajte sesekljano čebulo, papriko in zeleno. Med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 5 minut. Dodajte ohrovt in mešajte, dokler ne ovene, približno 1 minuto.

Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ter dodajte slanino in nariban sir ter mešajte, dokler se sir ne stopi, približno 1 minuto. Ponev odstranite z ognja in sirno mešanico prenesite v srednje veliko skledo. Po okusu začinite s soljo in črnim poprom. Nadev ohladite na sobno temperaturo. Pokrijte in hranite v hladilniku, dokler ni pripravljen za uporabo. Nadev lahko pripravite do 1 dan vnaprej.

Priprava ostrig 
Pečico segrejte na 160 °C. Maslo v veliki neprodušni ponvi segrevajte na srednje visoki temperaturi, dokler ne porjavi, približno 3 minute; odstranite z ognja. Vmešajte drobtine krekerjev. V ogreti pečici pecite 8 do 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Odstranite iz pečice.

Temperaturo pečice povečajte na 200 °C. Pekač napolnite s pol centimetra debelo plastjo kamene soli. Na vsako ostrigo položite približno 1 žlico nadeva; na vrh položite 1 čajno žličko popečenih drobtin. Ostrige položite v sol na pekač. Ostrige pecite pri 200 °C, dokler se sir ne stopi, približno 5 minut. Vzemite ostrige iz pečice; po želji jih posujte z dodatnimi drobtinami in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rakove kroglice
Naprej
Sezamovi ocvrtki
Nazaj
Rakove kroglice
Naprej
Sezamovi ocvrtki

Dodajte Komentar