• Home
  • Osnovno testo za pico
0 0
Osnovno testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 paketa Suhega kvasa
1. 1/2 skodelice Mlačne vode
4 skodelice Moka bela
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke Kristalni sladkor
1 žlica olivnega olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Osnovno testo za pico

  • 1 h
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Raztopite kvas v vodi; med občasnim mešanjem ga pustite 5 minut na hladnem. V skledi zmešajte moko, sol, sladkor in olje; na sredini naredite jamico. Ko se mešanica vode in kvasa začne mehurčkati, jo vlijte v sredino jamice. Začnite gnesti testo, tako da moko približate sredini sklede; postopoma povečajte gnetenje.

Če je testo suho, dodajte še malo vode; če je lepljivo, dodajte še več moke. Močno gnetite, dokler testo ni gladko in elastično. Zvaljajte ga v kroglo; pokrijte ga z vlažno krpo. Testo naj počiva približno 20 minut na toplem mestu. Testo udarite z dlanjo, da se izloči plin, ki je nastal med fermentacijo. Testo ponovno zvijemo v kepo; položimo ga v namaščeno skledo. Premažemo z oljem. Pokrijte s plastično folijo; shranite v hladilniku.

Ko je testo pripravljeno za uporabo, ga položite na pomokan pult ali mizo. Z rokami ga sploščite od sredine navzven (lahko tudi z valjarjem). Testo enakomerno potisnite na namaščen pekač za piškote ali ponev za pico in oblikujte 30cm krog, katerega robovi so debelejši od sredine. Po želji nanesite najljubši preliv. Pecite v vroči pečici (475 do 500 stopinj), dokler se ne zlato rjavo obarva.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domača polnozrnata pizza
Naprej
Najboljše testo za pico
Nazaj
Domača polnozrnata pizza
Naprej
Najboljše testo za pico

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com