0 0
Osje gnezdo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo
450 g Moka
45 g Maslo
Jajčni rumenjak
45 g Sladkor
Jajce
250 ml Mleko
1 vrečka Aktivni suhi kvas
1 žlička Limonina lupina
ščepec Sol
Premaz
180 g Sladkor
Vaniljev sladkor
180 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Osje gnezdo

  • 1 ura 40 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Testo

  • Premaz

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

Zmešajte mleko, malo moke, kvas in malo sladkorja. Pustite vzhajati 20 minut na toplem mestu.

Posebej zmešajte stopljeno maslo, sol, preostali sladkor, sol, limonino lupino, jajce in jajčni rumenjak.

V čisto skledo stresite preostalo moko, v katero naredite jamico. Vanjo vlijte masleno mešanico in dobro premešajte, da dobite gladko testo. Pokrijte ga in postavite na toplo mesto za 25 minut.

Ta čas pa pripravite premaz za osje gnezdo. Zmešajte maslo in sladkor. Mešajte tako dolgo, da masa dobi penasto strukturo.

Testo razvaljajte v pravokotnik on ga premažite z maslenim premazom. Testo zvijte v rolado in ga razrežite na majhne rolice. Rolice položite v pekač in jih še enkrat premažite z maslenim premazom.

V pekaču jih pustite 20 minut, da še malo vzhajajo, nato pa jih postavite v ogreto pečico. Osje gnezdo pecite 30 minut. Postrezite jih ob skodelici toplega čaja.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domači vlivanci
Naprej
Ocvrti šampinjoni
Nazaj
Domači vlivanci
Naprej
Ocvrti šampinjoni

Dodajte Komentar