Sestavine
-
Testo
-
450 g Moka
-
45 g Maslo
-
1× Jajčni rumenjak
-
45 g Sladkor
-
1× Jajce
-
250 ml Mleko
-
1 vrečka Aktivni suhi kvas
-
1 žlička Limonina lupina
-
ščepec Sol
-
Premaz
-
180 g Sladkor
-
1× Vaniljev sladkor
-
180 g Maslo
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
Zmešajte mleko, malo moke, kvas in malo sladkorja. Pustite vzhajati 20 minut na toplem mestu.
Posebej zmešajte stopljeno maslo, sol, preostali sladkor, sol, limonino lupino, jajce in jajčni rumenjak.
V čisto skledo stresite preostalo moko, v katero naredite jamico. Vanjo vlijte masleno mešanico in dobro premešajte, da dobite gladko testo. Pokrijte ga in postavite na toplo mesto za 25 minut.
Ta čas pa pripravite premaz za osje gnezdo. Zmešajte maslo in sladkor. Mešajte tako dolgo, da masa dobi penasto strukturo.
Testo razvaljajte v pravokotnik on ga premažite z maslenim premazom. Testo zvijte v rolado in ga razrežite na majhne rolice. Rolice položite v pekač in jih še enkrat premažite z maslenim premazom.
V pekaču jih pustite 20 minut, da še malo vzhajajo, nato pa jih postavite v ogreto pečico. Osje gnezdo pecite 30 minut. Postrezite jih ob skodelici toplega čaja.
(Foto: pexels.com)