Sestavine
-
1/2 Maslena buča
-
1 žlica Olivno olje
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
4 vejice Timijan
-
100 g Stilton sir
-
50 g Oreh
-
50 g Drobtine
-
1 x Jajce
-
500 g Listnato testo
-
1 žlička Sezamovo seme
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
Bučo olupite in jo položite na pekač, pokapajte z oljem, potresite s čilijevimi kosmiči in razporedite lističe timijana. Pražite 45 minut ali dokler se ne zmehča.
Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato z žlico izluščite meso in odstranite lupino ter ga položite v skledo.
Zdrobite Stilton in sesekljajte orehe, nato jih dodajte v skledo skupaj z drobtinami. Vse skupaj premešajte in odstavite, da se ohladijo.
Ubijte jajce. Listnato testo razvaljajte, nato ga razrežite na 2 dolga tanka trakova.
Na sredino vsakega traku položite polovico mešanice bučk in dolge robove premažite z razžvrkljanim jajcem, nato pa jih po dolžini prepognite in stisnite skupaj, da se zapečejo.
Zvitke obrnite tako, da je spoj spodaj, nato jih narežite na 5 cm velike kose in položite na pekače, obložene s peki papirjem.
Vrhove premažite s stepenim jajcem, potresite s sezamovimi semeni in pecite 35 minut, dokler se ne napihnejo in pozlatijo.
(Foto: pexels.com)