Sestavine
-
Testo
-
220 ml Mleko
-
460 g Moka
-
ščepec Sol
-
2 žlički Sladkor
-
20 g Kvas
-
1× Jajce
-
25 g Maslo
-
Orehov nadev
-
200 g Mleti orehi
-
100 ml Mleko
-
2× Vaniljev sladkor
-
75 g Sladkor
-
Cimet
-
Premaz
-
Mleko
Navodila
Segrejte pečico na 170 °C in obložite pekač s peki papirjem.
Segrejte 150 ml mleka. Ko je toplo, vanj nadrobite kvas in dodajte sladkor ter eno žlico moke. Postavite na toplo za 15 minut.
V skledi zmešajte še preostalo mleko, jajce in stopljeno maslo. Posebej zmešajte moko. V moko naredite luknjico in vajo posipajte sol ter vlijte vzhajan kvas.
Moki in kvasu dodajte še mlečno mešanico in dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
Hlebček testa položite na toplo mesto za 45 minut, da vzhaja.
Ko se testo podvoji, ga razvaljajte.
Pripravite orehov nadev. Orehe in mleko segrevajte, dodajte sladkor in ostale sestavine ter mešajte.
Z nadevom premažite testo in vse skupaj zvijte v zavitek. Zavitek razrežite na majhne štruklje in jih položite na pekač. Premažite jih z mlekom in pecite 20 minut.
(Foto: freepik.com)