Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
1 pločevinka Artičoka
-
3 stroki Česen
-
240 ml Zgoščena smetana
-
šopek Peteršilj
-
5 žlic Parmezan
-
250 ml Zelenjavna juha
-
2 žlici Limonin sok
-
Sol in poper
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite 5 minut, da čebula postekleni.
V ponev dodajte sesekljane artičoke in kuhajte še 2 minuti, da se okusi povežejo. Prilijte zelenjavno juho in pustite vreti približno 10 minut, da se tekočina nekoliko zmanjša.
Vmešajte smetano in nariban parmezan. Omako med pogostim mešanjem kuhajte na srednji temperaturi, dokler se sir ne stopi in omaka zgosti, približno 10 minut.
Omaki dodajte svež limonin sok ter jo po okusu začinite s soljo in poprom. Začimbe prilagodite po svojih željah. Vmešajte svež peteršilj.
Omako odstavite z ognja in jo pustite nekaj minut počivati, da se nekoliko zgosti. Medtem ko omaka počiva, skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži.
Kuhane testenine dodajte v ponev z omako. Omako z artičokami takoj postrezite in jo okrasite s svežim peteršiljem.
Opomba: Ta recept lahko prilagodite tako, da dodate druge sestavine, kot so dušene gobe, suhi paradižniki ali kuhan piščanec.
Uživajte v kremasti in aromatični omaki z artičokami!
(Foto: Instagram/gourmetbogan)