0 0
Omaka z artičokami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 žlici Olivno olje
Čebula
1 pločevinka Artičoka
3 stroki Česen
240 ml Zgoščena smetana
šopek Peteršilj
5 žlic Parmezan
250 ml Zelenjavna juha
2 žlici Limonin sok
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Omaka z artičokami

Artičoke so bogate s hranilnimi snovmi in imajo številne koristi za zdravje. So dober vir vlaknin, vitamina C, vitamina K, folatov in različnih mineralov. Poleg tega vsebujejo malo kalorij in maščob.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite 5 minut, da čebula postekleni.

V ponev dodajte sesekljane artičoke in kuhajte še 2 minuti, da se okusi povežejo. Prilijte zelenjavno juho in pustite vreti približno 10 minut, da se tekočina nekoliko zmanjša.

Vmešajte smetano in nariban parmezan. Omako med pogostim mešanjem kuhajte na srednji temperaturi, dokler se sir ne stopi in omaka zgosti, približno 10 minut.

Omaki dodajte svež limonin sok ter jo po okusu začinite s soljo in poprom. Začimbe prilagodite po svojih željah. Vmešajte svež peteršilj.

Omako odstavite z ognja in jo pustite nekaj minut počivati, da se nekoliko zgosti. Medtem ko omaka počiva, skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži.

Kuhane testenine dodajte v ponev z omako. Omako z artičokami takoj postrezite in jo okrasite s svežim peteršiljem.

Opomba: Ta recept lahko prilagodite tako, da dodate druge sestavine, kot so dušene gobe, suhi paradižniki ali kuhan piščanec.

Uživajte v kremasti in aromatični omaki z artičokami!

(Foto: Instagram/gourmetbogan)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Artičoke na žaru
Naprej
Kanape z morskim listom
Nazaj
Artičoke na žaru
Naprej
Kanape z morskim listom

Dodajte Komentar