0 0
Omaka iz kumar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Kumara
Sol
1 žlica Moka
1/2 Čebula
2 žlici Kisla smetana
2 stroka Česen
Poper
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Omaka iz kumar

Kumare so sestavljene iz približno 95 % vode, zato so izredno vlažilna zelenjava. So odličen dodatek k vaši prehrani, zlasti v vročih poletnih mesecih, ko je ohranjanje hidracije bistvenega pomena. Zaradi visoke vsebnosti vode in hrustljave teksture imajo kumare naravno hladilni in osvežilni učinek. Pogosto jih uživamo v solatah, ohlajenih juhah ali jih uporabljamo kot prilogo, da jedem dodamo osvežilni element.

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Kumaro olupite in narežite na kocke. Posolite jih in pustite stati 20 minut, da spustijo vodo.

Kumare ožemite in rahlo osušite s papirnato brisačo.

Na olju popražite sesekljano čebulo in ji dodajte žlico moke. Pražite, da moka porumeni.

Čebuli dodajte kumare in dobro premešajte, nato pa v omako stresite še sesekljan česen. Dodajte malo vode in pustite, da vre 15 minut.

Dodajte začimbe po okusu in primešajte kislo smetano.

Kumarično omako postrezite ob krompirju ali mesu. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobji paprikaš
Naprej
Pečen brancin
Nazaj
Gobji paprikaš
Naprej
Pečen brancin

Dodajte Komentar