• Domov
  • Mesne Jedi
  • Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept
0 0
Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500g piščančjih prsi
2 manjši čebuli
korenček
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
2 manjši bučki
pest indijskih oreščkov
zavojček sladko – kisle wok omake
sol, poper
olje
1 kozarček basmati riža

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Okusni piščanec v sladko kisli omaki z zelenjavo in rižem – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove.

V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran.

V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo.

Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake.

Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Vnaprej pripravimo naše sestavine: piščanca razrežemo na manjše koščke ali trakove, začinimo s soljo in poprom. Čebulo in korenček olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na manjše koščke. Papriko in bučke ravno tako razrežemo na trakove. V voku ali večji ponvi segrejemo žlico olja in popražimo piščanca, da zlato porjavi. Če imamo manjšo ponev meso raje popečemo v dveh obrokih, kot da ponev pretirano natlačimo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in damo na stran. V ponev stresemo sesekljano čebulo in jo popražimo da postekleni. Nato dodamo narezan korenček in na zmernem ognju med mešanjem pražimo 2-3 minute, da se korenček omehča. Nato dodamo rezine paprike in bučke in jih ravno tako med mešanjem pražimo. Dodamo še pest indijskih oreščkov, nato meso vrnemo v ponev in čez prelijemo z zavojčkom sladko-kisle wok omake. Piščanca z zelenjavo v sladko kisli omaki postrežemo s kuhanim basmati rižem, ki ga pripravimo tako, da skodelico basmati riža v 2 skodelicah osoljene vode, približno 10 minut, da riž popije vso vodo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za brezalkoholno mango Margarita pijačo
Naprej
Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept
Nazaj
Recept za brezalkoholno mango Margarita pijačo
Naprej
Brezglutenske riževe testenine s tuno in zelenjavo – Recept

Dodajte Komentar