0 0
Okusni makroni – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g beljaka (približno 4beljaki)
50 g kristalnega sladkorja
200 g sladkorja v prahu
110 g mandljev
jedilne barve v prahu, da ne dodajamo odvečne vlage (po želji)
KREMA
smetana (odvisno od količine makronov)
bela, temna čokolada
maslo
kakav, marmelade, jedilne barve

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Okusni makroni – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 25
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Najbolje je, da uporabimo vsaj 24 ur (ali 48 ur) starane beljake. Beljake stepamo z mešalnikom, ko se začne tvoriti bela pena, počasi dodamo kristalni sladkor. Stepemo do trdega snega (ne sme biti suh).

Zmeljemo mandlje skupaj s sladkorjem v prahu, da ne pride do paste. Nato mešanico presejemo, da odstranimo vse morebitne trdne delce.

Mešanico mandljev in sladkorja dodamo snegu. Sedaj dodamo tudi morebitne barve ali kakav, odvisno od željene barve. Mešanico najprej nežno premešamo, da se sestavine premešajo, nato pa navkljub vsemu, kar smo kdaj vedeli o snegu, močno premešamo, da iz mase stepemo odvečni zrak.

Ko mešanica postane kompaktna, enotna, na peki papir nabrizgamo približno 3 cm velike kupčke. Pazimo na razmik, saj se makroni malce razlezejo. Nabrizgane makrone nato pustimo vsaj eno uro na zraku, da se sušijo. Preden jih damo v pečico preverimo, če so dovolj suhi nežno jih potipamo, ne smejo spremeniti oblike.

Pečemo jih na 150 stopinjah celzija med 13 in 15 minut.

Ko so pečeni, jih je potrebno popolnoma ohladiti in jih nato PREVIDNO odstraniti papirja. Papir nežno potegnemo z makrona in ne makron z papirja.

V kozico nalijemo smetano, vanjo nalomimo koščke čokolade grejemo do vrelišča. Odmaknemo z ognja, dodamo še jedilno žlico masla in maso popolnoma ohladimo. Ohlajeno maso nabrizgamo med dva makrona in jih stisnemo v sendvič.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Najbolje je, da uporabimo vsaj 24 ur (ali 48 ur) starane beljake. Beljake stepamo z mešalnikom, ko se začne tvoriti bela pena, počasi dodamo kristalni sladkor. Stepemo do trdega snega (ne sme biti suh). Zmeljemo mandlje skupaj s sladkorjem v prahu, da ne pride do paste. Nato mešanico presejemo, da odstranimo vse morebitne trdne delce. Mešanico mandljev in sladkorja dodamo snegu. Sedaj dodamo tudi morebitne barve ali kakav, odvisno od željene barve. Mešanico najprej nežno premešamo, da se sestavine premešajo, nato pa navkljub vsemu, kar smo kdaj vedeli o snegu, močno premešamo, da iz mase stepemo odvečni zrak. Ko mešanica postane kompaktna, enotna, na peki papir nabrizgamo približno 3 cm velike kupčke. Pazimo na razmik, saj se makroni malce razlezejo. Nabrizgane makrone nato pustimo vsaj eno uro na zraku, da se sušijo. Preden jih damo v pečico preverimo, če so dovolj suhi nežno jih potipamo, ne smejo spremeniti oblike.
2
Narejeno

Peka in za konec

Pečemo jih na 150 stopinjah celzija med 13 in 15 minut. Ko so pečeni, jih je potrebno popolnoma ohladiti in jih nato PREVIDNO odstraniti papirja. Papir nežno potegnemo z makrona in ne makron z papirja. V kozico nalijemo smetano, vanjo nalomimo koščke čokolade grejemo do vrelišča. Odmaknemo z ognja, dodamo še jedilno žlico masla in maso popolnoma ohladimo. Ohlajeno maso nabrizgamo med dva makrona in jih stisnemo v sendvič.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za osvežilni poletni napitek
Naprej
Recept za okusne linške oči
Nazaj
Recept za osvežilni poletni napitek
Naprej
Recept za okusne linške oči

Dodajte Komentar