Sestavine
-
60 ml Olivno olje
-
50 ml Limonin sok
-
2 žlički Dijonska gorčica
-
1 žlička Med
-
Sol in poper
-
1 strok Česen
-
2 šopka Listnati ohrovt
-
3 žlice Mandeljnisesekljani
-
3 žlice Parmezannariban
-
1 skodelica Češnjev paradižnik
Navodila
Zmešajte oljčno olje, limonin sok, dijonsko gorčico, med, sol, poper in sesekljan česen. Omako postavite v hladilnik in pripravite ostale sestavine.
Ohrovtove liste dobro operite in posušite. Narežite ga na tanke rezine in stresite v skledo. Dodajte sesekljane mandlje, nariban parmezan in paradižnik.
Preliv še enkrat premešajte in ga nato prelijte čez solato. Dobro premešajte, da se enakomerno obloži.
Ohrovtovo solato postrezite s popečenimi hrustljavimi kockami kruha. Dober tek!
(Foto: pexels.com)