0 0
Ohrovtova enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 glavica ohrovta
1 čebula
2-3 stroke česna
1 rdeč korenček
1 rumen korenček
malo gomoljne zelene
30 dag svinjskega ali govejega mesa
2 krompirja
sol
poper
1 žlica moke
1 žlička rdeče mlete paprike
1 žlička paradižnikove mezge

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ohrovtova enolončnica

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Dobra enolončnica za hladne dni.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Manjšo glavico ohrovta razlistamo, odrežemo trše kocene in liste narežemo na kockice (približno 2 x 2 cm). V večji posodi zavremo vodo, ki jo solimo. V kipečo vodo vsujemo narezan ohrovt, pokrijemo s pokrovko in pustimo stati (približno 10 minut).

Na maščobi prepražimo manjšo čebulo, dodamo sv. ali goveje meso, narezano na manjše kockice ter na grobo nasekljan česen. Na močnejšem ognju meso dobro prepražimo, sproti ga pridno mešamo. Dodamo *korenasto zelenjavo, ki smo jo narezali na enakomerne kockice (približno 1 x 1 cm), premešamo in kratko pražimo. Solimo in popramo ter malo podlijemo z vodo. Pustimo kuhati približno 15 minut. Odkrijemo posodo in dodamo ohrovt, ki je bil v kipeči vodi. Dolijemo toliko vode, da je jed pokrita.

1 do 2 krompirja narežemo na drobno, ju dodamo ohrovtu ter počasi kuhamo (približno ¾ ure). Ko so meso in zelenjava mehki, nekaj kockic krompirja zmečkamo z vilicami. Na jed lahko dodamo prežganje ali samo podmet - v hladni vodi zmešamo 1 žlico moke, 1 žličko rdeče mlete paprike, 1 žličko paradižnika in to nalijemo na ohrovt, pustimo še malo prevreti.

Namesto mesa lahko damo klobaso ali suha sv. rebrca. Enolončnico lahko skuhamo tudi brez mesa.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pirin kruh z ajdo
Naprej
Zelenjavna rižota
Nazaj
Pirin kruh z ajdo
Naprej
Zelenjavna rižota

Dodajte Komentar