Sestavine
-
4 ščepce Česen v prahu
-
4 žlice Olje
-
0.5 žličke Sol
-
250 g Ohrovtkodrolistnati ohrovt
Navodila
Vklopite pečico in jo nastavite na 180°C. Velik, plitek pekač obložite s papirjem za peko.
Razdelite ohrovt na posamezne liste, operite jih pod tekočo vodo in jih dobro osušite. Z nožem previdno odstranite trda stebla. Natrgajte liste na grižljaj velike kose in jih dajte v skledo.
Koščke ohrovta pokapljamo z oljem in jih začinite s soljo in česnom v prahu. Dobro premešajte, zato da bodo vsi kosi enakomerno naoljeni in začinjeni.
Začinjen ohrovt po pekaču razporedite in pecite v ogreti pečici na srednji stopnji od 10 do 15 minut. Koščki ohrovta morajo biti hrustljavi oziroma hrustljavo zapečeni!
Ohrovtov čips dajte v skledo in postrezite.
(Foto: Getty Images)