• Home
  • Sladice
  • Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept
0 0
Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kocka kvasa
1 vrečka kislega testa
700g moke
250g jogurta
110g mleka
70g masla
30g sladkorja
2 jajci
2 mali žlički soli
NADEV
150g - 200g lešnikove kreme
1 jajce za premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo.

Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na pol, nato pa vsak kos še na dva do tri dele. Testo pustimo nekaj minut počivati, nato vsak kos testa razvaljamo na krog. Krog razrežemo na osem delov – trikotnikov. Na zunanji rob trikotnika položimo žlico lešnikovega nadeva. Nato zvijemo testo od zunanjega dela, ki je nadevan proti sredini, konici trikotnika in oblikujemo rogljiček. Enako oblikujemo vse ostale rogljičke.

Rogljičke zložimo na pekač in jih pustimo vzhajati.

Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 20 minut pri 175 stopinj celzija, da se lepo obarvajo.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo.
Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na pol, nato pa vsak kos še na dva do tri dele. Testo pustimo nekaj minut počivati, nato vsak kos testa razvaljamo na krog. Krog razrežemo na osem delov – trikotnikov. Na zunanji rob trikotnika položimo žlico lešnikovega nadeva.
Nato zvijemo testo od zunanjega dela, ki je nadevan proti sredini, konici trikotnika in oblikujemo rogljiček. Enako oblikujemo vse ostale rogljičke.
Rogljičke zložimo na pekač in jih pustimo vzhajati.

2
Narejeno

Peka

Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 20 minut pri 175 stopinj celzija, da se lepo obarvajo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za potico z orehi
Naprej
Recept za okusni čokoladno-bananin Smoothie
Nazaj
Recept za potico z orehi
Naprej
Recept za okusni čokoladno-bananin Smoothie

Dodajte Komentar