0 0
Odlična piščančja lazanja – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
testenine za lazanjo
olivno olje namastitev pekača
nariban sir
0.5 l paradižnikove omake
po želji lahko dodate zelenjavo, gobice ipd..
BEŠAMEL
100 g moke
žlica margarine
4 dl mleka
4 dl sladke smetane
muškatni orešček
sol
MESNA OMAKA
1 kg mletega piščančjega mesa
čebula
sol
vegeta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Odlična piščančja lazanja – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na začetku pripravimo bešamel. Naredimo ga tako, da na margarini prepražimo moko le toliko, da zadiši. Potem jo odstavimo iz ognja in prelijemo z vročim mlekom. Kuhamo 10 minut in mešamo. Malce posolimo, dodamo sladko tekočo smetano ali smetano za kuhanje in pustimo da prevre. V kolikor je bešamel še zelo gost, dodamo malo mleka ali smetane. Začinimo ga z muškatnim oreščkom. Na olju čebulo prepražimo in dodamo mleto meso. Posolimo in po želji lahko dodamo vegeto. Meso moramo toliko časa pražiti, da postane lepe bele barve.

Na dno pekača polijemo malo bešamelove omake, ter dodamo testenine za lazanjo katere ni potrebno predhodno kuhati. Na testenine dodamo popraženo meso, nato paradižnikovo omako. Na omako naribamo veliko sira tako, da prekrije omako. Na to prelijemo bešamel. Sledijo ponovno testenine in ves postopek ponovimo. Na koncu končamo z bešamelom, ki ga lahko še posujemo z muškatnim oreščkom.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj in najprej damo peči za 25 minut, potem pa na 220 stopinj za približno 25 minut.

Lazanjo preverimo z vilico tako, da prebodemo. Če gre vilica lepo do konca je lazanja pečena.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Na začetku pripravimo bešamel. Naredimo ga tako, da na margarini prepražimo moko le toliko, da zadiši. Potem jo odstavimo iz ognja in prelijemo z vročim mlekom. Kuhamo 10 minut in mešamo. Malce posolimo, dodamo sladko tekočo smetano ali smetano za kuhanje in pustimo da prevre. V kolikor je bešamel še zelo gost, dodamo malo mleka ali smetane. Začinimo ga z muškatnim oreščkom. Na olju čebulo prepražimo in dodamo mleto meso. Posolimo in po želji lahko dodamo vegeto. Meso moramo toliko časa pražiti, da postane lepe bele barve. Na dno pekača polijemo malo bešamelove omake, ter dodamo testenine za lazanjo katere ni potrebno predhodno kuhati. Na testenine dodamo popraženo meso, nato paradižnikovo omako. Na omako naribamo veliko sira tako, da prekrije omako. Na to prelijemo bešamel. Sledijo ponovno testenine in ves postopek ponovimo. Na koncu končamo z bešamelom, ki ga lahko še posujemo z muškatnim oreščkom.
2
Narejeno

Peka

Pečico ogrejemo na 180 stopinj in najprej damo peči za 25 minut, potem pa na 220 stopinj za približno 25 minut. Lazanjo preverimo z vilico tako, da prebodemo. Če gre vilica lepo do konca je lazanja pečena.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za najboljši mlečni riž
Naprej
Recept za odlične domače krofe
Nazaj
Recept za najboljši mlečni riž
Naprej
Recept za odlične domače krofe

Dodajte Komentar