Sestavine
-
450 g Šparglji
-
1 skodelica Moka1 skodelica = 240 ml
-
1 čajna žlička Sol
-
1/2 čajne žličke Poper
-
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
-
1/2 čajne žličke Timijan
-
1/2 čajne žličke Origano
-
1/2 čajne žličke Kajenski poper
-
2× Jajce
-
1/4 skodelice Mleko
-
Olje za cvrtje
-
1/2 čajne žličke Česen v prahu
Navodila
V veliki skledi zmešajte moko, sol, črni poper, česen v prahu, papriko, timijan, origano in kajenski poper.
V ločeni skledi stepite jajca in mleko do gladkega.
Šparglje potopite v jajčno zmes, nato pa jih obložite z mešanico moke in otresite odvečno količino. Ponovite s preostalimi šparglji.
V veliki globoki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje.
V serijah previdno dodajte obložene šparglje v vroče olje in jih pecite, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi, približno 2-3 minute na vsaki strani.
Ocvrte šparglje z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
Ocvrte šparglje takoj postrezite, okrašene s sesekljanimi svežimi zelišči, limoninimi rezinami ali vašo najljubšo omako za pomakanje. Uživajte!
(Foto: pexels.com)