0 0
Ocvrti šparglji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

450 g Šparglji
1 skodelica Moka 1 skodelica = 240 ml
1 čajna žlička Sol
1/2 čajne žličke Poper
1/2 čajne žličke Dimljena sladka paprika
1/2 čajne žličke Timijan
1/2 čajne žličke Origano
1/2 čajne žličke Kajenski poper
Jajce
1/4 skodelice Mleko
Olje za cvrtje
1/2 čajne žličke Česen v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrti šparglji

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte moko, sol, črni poper, česen v prahu, papriko, timijan, origano in kajenski poper.

V ločeni skledi stepite jajca in mleko do gladkega.

Šparglje potopite v jajčno zmes, nato pa jih obložite z mešanico moke in otresite odvečno količino. Ponovite s preostalimi šparglji.

V veliki globoki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje.

V serijah previdno dodajte obložene šparglje v vroče olje in jih pecite, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi, približno 2-3 minute na vsaki strani.

Ocvrte šparglje z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.

Ocvrte šparglje takoj postrezite, okrašene s sesekljanimi svežimi zelišči, limoninimi rezinami ali vašo najljubšo omako za pomakanje. Uživajte!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Matcha palačinke
Naprej
Praženi šparglji
Nazaj
Matcha palačinke
Naprej
Praženi šparglji

Dodajte Komentar