Sestavine
-
4 fileji Losos
-
Olivno olje
-
1 žlica Sladka paprika
-
1/2 čajne žličke Kajenski poper
-
1 čajna žlička Česen v prahu
-
1 čajna žlička Timijan
-
1 čajna žlička Origano
-
1 čajna žlička Kosher Sol
-
1/8 čajne žličke Črni poper
-
Limona
-
Peteršilj
Navodila
Lososa položite v veliko skledo in ga poškropite z oljem.
V manjši skledi zmešajte vse začimbe, od paprike do črnega popra, in jih premešajte. Vtrite jih po lososu.
Košarico zračnega cvrtnika popršite z oljem. Lososa položite v košaro za cvrtje na zraku in ga cvrite na 200 °C približno 5 do 7 minut, pri čemer ga na polovici pretresite, dokler se losos v sredini ne skuha in po vsej površini ne porjavi.
Postrezite z limoninimi rezinami in svežim peteršiljem.
(Foto: freepik.com)