Sestavine
-
500 g Lignji
-
1 skodelica Moka
-
1 žlička Paprika v prahu
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1/2 žličke Čebula v prahu
-
Sol in poper
-
1/2 skodelice Mleko
-
2× Jajce
-
Olje za cvrtje
-
1× Limona
Navodila
V skledi zmešajte moko, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper, da dobite zmes za premaz. V drugi skledi stepite mleko in jajca, da naredite jajčni preliv.
V globoki ponvi ali cvrtniku segrejte rastlinsko olje na 190 °C.
Obročke kalamarov potopite v jajčni preliv in stresite odvečno maso, nato jih obložite z mešanico moke in stresite odvečno maso.
Kalamare cvrite v serijah po 2-3 minute ali dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
Ocvrte kalamare z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite vroče, okrašene z limoninimi rezinami in omako marinara za pomakanje.
(Foto: Instagram/food_hybrid_)