0 0
Ocvrti kalamari

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Lignji
1 skodelica Moka
1 žlička Paprika v prahu
1/2 žličke Česen v prahu
1/2 žličke Čebula v prahu
Sol in poper
1/2 skodelice Mleko
Jajce
Olje za cvrtje
Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrti kalamari

Uživajte v hrustljavih in okusnih ocvrtih kalamarih kot predjed ali prigrizek!

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledi zmešajte moko, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper, da dobite zmes za premaz. V drugi skledi stepite mleko in jajca, da naredite jajčni preliv.

V globoki ponvi ali cvrtniku segrejte rastlinsko olje na 190 °C.

Obročke kalamarov potopite v jajčni preliv in stresite odvečno maso, nato jih obložite z mešanico moke in stresite odvečno maso.

Kalamare cvrite v serijah po 2-3 minute ali dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.

Ocvrte kalamare z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite vroče, okrašene z limoninimi rezinami in omako marinara za pomakanje.

(Foto: Instagram/food_hybrid_)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hobotnica v omaki
Naprej
Klapavice
Nazaj
Hobotnica v omaki
Naprej
Klapavice

Dodajte Komentar