0 0
Ocvrti bezeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Bezgov cvet
100 ml Belo vino
100 g Moka
2 žlici Sladkor
Jajce
ščepec Sol
Sladkor v prahu
100 ml Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrti bezeg

  • 35 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte moko, vino, sol, sladkor in rumenjake. Postavite na hladno za 20 minut, ta čas pa očistite bezgove cvetove.

Iz beljakov naredite sneg tako, da jih neprestano stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi. Sneg vmešajte v ohlajeno maso in pričnite s cvrtjem.

Bezgove cvetove pomočite v maso in nato položite v vroče olje. Cvrite 5 minut, da zlato porumenijo. Ocvrte cvetove položite na papirnate brisače in jih posujte s sladkorjem v prahu. Dober tek!

(Foto: Instagram/paradiseinljubljana)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrti sir
Naprej
Hrustljava čebulna pica
Nazaj
Ocvrti sir
Naprej
Hrustljava čebulna pica

Dodajte Komentar