Sestavine
-
450 g Sardele
-
Sol in poper
-
70 g Moka
-
Olje za cvrtje
-
Zelišča
-
1× Limona
Navodila
Sardele sperite in jih osušite s papirnato brisačo. Z vseh strani jih začinite s soljo in pustite stati nekaj minut.
Olje za cvrtje segrejte v široki ponvi na srednje visoki temperaturi. Olja mora biti toliko, da med cvrtjem pokrije sardele.
V plitvi posodi ali krožniku zmešajte moko s ščepcem soli, poprom in izbranimi zelišči ali začimbami. Za dodaten okus lahko uporabite zelišča, kot so peteršilj, bazilika ali origano.
Vsako sardelo obložite z mešanico začinjene moke in poskrbite, da bo enakomerno obložena z obeh strani. Odvečno moko rahlo otresite.
Na segreto olje položite obložene sardine in jih na vsaki strani pecite približno 3 minute oziroma dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Pazite, da jih ne prepečete preveč.
Ko so sardele pečene, jih vzemite iz ponve in položite na papirnato brisačo ali rešetko, da se odvečno olje odcedi.
Vroče ocvrte sardele postrezite z limoninimi rezinami ob strani. Ocvrte sardele so odlična predjed, priloga k solati ali del glavnega obroka.
Uživajte v hrustljavih in okusnih ocvrtih sardelah.
(Foto: Instagram/na_na_viaggi)