0 0
Ocvrte sardele

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrte sardele

Sardele so razširjene po vsem svetu in jih je mogoče najti v različnih oceanih in morjih. Posebej pogoste so v Sredozemskem morju, kjer so že stoletja pomemben del kulinarične tradicije.

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sardele sperite in jih osušite s papirnato brisačo. Z vseh strani jih začinite s soljo in pustite stati nekaj minut.

Olje za cvrtje segrejte v široki ponvi na srednje visoki temperaturi. Olja mora biti toliko, da med cvrtjem pokrije sardele.

V plitvi posodi ali krožniku zmešajte moko s ščepcem soli, poprom in izbranimi zelišči ali začimbami. Za dodaten okus lahko uporabite zelišča, kot so peteršilj, bazilika ali origano.

Vsako sardelo obložite z mešanico začinjene moke in poskrbite, da bo enakomerno obložena z obeh strani. Odvečno moko rahlo otresite.

Na segreto olje položite obložene sardine in jih na vsaki strani pecite približno 3 minute oziroma dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Pazite, da jih ne prepečete preveč.

Ko so sardele pečene, jih vzemite iz ponve in položite na papirnato brisačo ali rešetko, da se odvečno olje odcedi.

Vroče ocvrte sardele postrezite z limoninimi rezinami ob strani. Ocvrte sardele so odlična predjed, priloga k solati ali del glavnega obroka.

Uživajte v hrustljavih in okusnih ocvrtih sardelah.

(Foto: Instagram/na_na_viaggi)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sardele v pečici
Naprej
Rdeče zelje
Nazaj
Sardele v pečici
Naprej
Rdeče zelje

Dodajte Komentar