0 0
Ocvrte paprike s sirom in šunko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Šunka
300 g Mocarela sir naribana
8 x Paprika - rdeča mesnate podolgovate rdeče paprike
2 x Jajce
Moka za paniranje po potrebi
Olje za cvrtje po potrebi
Krušne drobtine za paniranje, po potrebi

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrte paprike s sirom in šunko

Kuhinja:

Super ideja, kako paprike spremenite v odlično jed. Polnjene z mocarelo in šunko, panirane in ocvrte so zelo sočne, hrustljave. Obenem pa so tudi zelo nasitne in hranljive. Lahko jih pojeste kot samostojno jed ali pa si jih privoščite skupaj s skledo solate.

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in vključite funkcijo žar. Obložite velik pekač s papirjem za peko.

Odrežite paprikam peclje in odstranite semena, nato pa jih operite in osušite. Zložite jih na pekač, ki ste ga dali v ogreto pečico za 10 minut, da se bodo paprike obarvale in dobro zapekle. Nato jih obrnite in jih pecite še 10 minut.

Vmes narežite šunko na koščke in jo zmešajte z naribano mocarelo.

Ko se paprike nekoliko ohladijo, jim odstranite počrnelo kožico in jih nadevajte z mešanico šunke in sira.

Paprike nato spanirajte tako, da jih najprej povaljajte v moki, nato v stepenih jajcih in nazadnje še v drobtinah. Panirane paprike cvrete v vročem olju, da se panada zlato rjavo zapeče, obarva.

Opomba: Pokapajte z olivnim oljem panirane paprike za bolj zdravo možnost in jih specite v pečici. 20 minut jih pecite na 170 stopinjah Celzija.

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jesenska kava
Naprej
Ohrovtova kremna juha
Nazaj
Jesenska kava
Naprej
Ohrovtova kremna juha

Dodajte Komentar