Sestavine
-
500 g Koziceolupljene
-
1 skodelica Moka
-
1 čajna žlička Paprika v prahu
-
1 čajna žlička Česen v prahu
-
1 čajna žlička Sol
-
1/4 čajne žličke Kajenski poper
-
2× Jajce
-
1/4 skodelice Mleko
-
Olje
-
Limona
Navodila
V plitvi skledi zmešajte moko, papriko, česen v prahu, sol in kajenski poper. Dobro premešajte. V drugi plitvi skledi stepite jajca in mleko.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte približno 1 cm rastlinskega olja, da se segreje.
V serijah potopite kozice v mešanico moke in otresite odvečno količino. Potopite jih v jajčno mešanico in pustite, da odvečni del kaplja. Nato jih ponovno potopite v mešanico moke in rahlo pritisnite, da se dobro obložijo.
Na vročem olju pražite kozice, dokler ne postanejo zlato rjave in kuhane, približno 2-3 minute na vsaki strani.
Ocvrte kozice z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite vroče s koščki limone ob strani.
(Foto: pexels.com)