0 0
Ocvrte kozice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Kozice olupljene
1 skodelica Moka
1 čajna žlička Paprika v prahu
1 čajna žlička Česen v prahu
1 čajna žlička Sol
1/4 čajne žličke Kajenski poper
Jajce
1/4 skodelice Mleko
Olje
Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrte kozice

Uživajte v hrustljavih in slastnih ocvrtih kozicah!

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V plitvi skledi zmešajte moko, papriko, česen v prahu, sol in kajenski poper. Dobro premešajte. V drugi plitvi skledi stepite jajca in mleko.

V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte približno 1 cm rastlinskega olja, da se segreje.

V serijah potopite kozice v mešanico moke in otresite odvečno količino. Potopite jih v jajčno mešanico in pustite, da odvečni del kaplja. Nato jih ponovno potopite v mešanico moke in rahlo pritisnite, da se dobro obložijo.

Na vročem olju pražite kozice, dokler ne postanejo zlato rjave in kuhane, približno 2-3 minute na vsaki strani.

Ocvrte kozice z režnato žlico prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite vroče s koščki limone ob strani.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladne lizike
Naprej
Lečin falafel
Nazaj
Čokoladne lizike
Naprej
Lečin falafel

Dodajte Komentar