Sestavine
-
3× Hruška
-
250 g Moka
-
250 ml Mleko
-
3× Jajčni beljak
-
60 g Sladkor
-
1 paketek Cimetov sladkor
-
ščepec Limonina lupina
-
Sladkor v prahu
Navodila
Zmešajte olupljene in narezane hruške, limonino lupino, cimetov sladkor in 1 žlico navadnega sladkorja.
Iz beljakov naredite sneg tako, da jih stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi.
Posebej zmešajte še mleko in preostali sladkor. Dodajte moko in dobro premešajte. Na koncu dodajte še sneg in ga rahlo vmešajte v zmes.
Hruške naj počivajo 10 minut, nato pa tudi te primešajte zmesi.
Segrejte olje in vanj polagajte obložene hruške. Cvrite jih, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Polagajte jih na papirnate brisačke. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.
(Foto: pexels.com)