0 0
Ocvrte hruške

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Hruška
250 g Moka
250 ml Mleko
Jajčni beljak
60 g Sladkor
1 paketek Cimetov sladkor
ščepec Limonina lupina
Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrte hruške

  • 30 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte olupljene in narezane hruške, limonino lupino, cimetov sladkor in 1 žlico navadnega sladkorja.

Iz beljakov naredite sneg tako, da jih stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi.

Posebej zmešajte še mleko in preostali sladkor. Dodajte moko in dobro premešajte. Na koncu dodajte še sneg in ga rahlo vmešajte v zmes.

Hruške naj počivajo 10 minut, nato pa tudi te primešajte zmesi.

Segrejte olje in vanj polagajte obložene hruške. Cvrite jih, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Polagajte jih na papirnate brisačke. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mandljev namaz
Naprej
Juha iz kolerabe
Nazaj
Mandljev namaz
Naprej
Juha iz kolerabe

Dodajte Komentar