0 0
Ocvrta ščuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 fileja Ščuka
120 g Moka
1 čajna žlička Paprika v prahu
1/2 čajne žličke Česen v prahu
1/2 čajne žličke Čebula v prahu
Sol in poper
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrta ščuka

Meso ščuke je belo, čvrsto in blagega okusa. Čeprav je priprava ščukinega mesa priljubljena, je treba opozoriti, da lahko ščuke vsebujejo veliko število majhnih kosti v obliki črke Y, zaradi česar je njihova priprava zahtevna. Vendar se lahko ščuka s pravilno tehniko filetiranja in odstranitvijo kosti pripravi na različne načine, vključno s pečenjem, peko na žaru ali cvrtjem.

  • 15 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte moko, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite začinjeno mešanico moke.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte rastlinsko olje.

Vsak file ščuke potopite v mešanico začinjene moke in ga enakomerno obložite z obeh strani. Odvečno moko stresite.

Previdno položite obložene ribje filete v vroče olje. Na vsaki strani jih cvrite približno 5 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Čas kuhanja prilagodite glede na debelino filejev.

Ko so ribji fileji ocvrti, jih vzemite iz olja in položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo.

Ocvrto ščuko postrezite vročo z limoninimi rezinami ob strani in tatarsko omako.

Odlično se ujema z zeleno solato ali krompirčkom.

Opomba: Pri cvrtju poskrbite, da ima olje primerno temperaturo, približno 175-190 °C. Tako se riba enakomerno speče in ne postane mastna.

Uživajte v obroku!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ščuka na žaru
Naprej
Testenine z lososom in rukolo
Nazaj
Ščuka na žaru
Naprej
Testenine z lososom in rukolo

Dodajte Komentar