Sestavine
-
2 fileja Ščuka
-
120 g Moka
-
1 čajna žlička Paprika v prahu
-
1/2 čajne žličke Česen v prahu
-
1/2 čajne žličke Čebula v prahu
-
Sol in poper
-
Olje za cvrtje
Navodila
Zmešajte moko, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite začinjeno mešanico moke.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte rastlinsko olje.
Vsak file ščuke potopite v mešanico začinjene moke in ga enakomerno obložite z obeh strani. Odvečno moko stresite.
Previdno položite obložene ribje filete v vroče olje. Na vsaki strani jih cvrite približno 5 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Čas kuhanja prilagodite glede na debelino filejev.
Ko so ribji fileji ocvrti, jih vzemite iz olja in položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo.
Ocvrto ščuko postrezite vročo z limoninimi rezinami ob strani in tatarsko omako.
Odlično se ujema z zeleno solato ali krompirčkom.
Opomba: Pri cvrtju poskrbite, da ima olje primerno temperaturo, približno 175-190 °C. Tako se riba enakomerno speče in ne postane mastna.
Uživajte v obroku!
(Foto: pixabay.com)