0 0
Ocvrta piščančja bedra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Piščančja bedra
2 skodelici Moka
1 žlica Čebula v prahu
1 žlica Česen v prahu
1 žlica Dimljena sladka paprika
1 čajna žlička Sol
1/2 čajne žličke Poper
2 skodelici Pinjenec
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrta piščančja bedra

  • 30 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte moko, česen v prahu, čebulo v prahu, papriko, sol in črni poper.

V drugo skledo vlijte pinjenec.

Vsako piščančje bedro potopite v pinjenec, nato pa ga obložite z mešanico moke in otresite odvečno količino.

V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte približno rastlinsko olje, da doseže temperaturo 180 °C.

Piščančja bedra previdno položite v vroče olje s kožo navzdol in jih pecite približno 7-8 minut na vsaki strani ali dokler notranja temperatura piščanca ne doseže 74 °C, ko jo preverite z mesnim termometrom.

Ocvrta piščančja stegna z režnato žlico ali kleščami prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.

Postrezite vroče in hrustljavo.

Uživajte v slastnih hrustljavih ocvrtih piščančjih bedrih!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančja bedra
Naprej
Kuskusova solata s paradižnikom in pomarančo
Nazaj
Piščančja bedra
Naprej
Kuskusova solata s paradižnikom in pomarančo

Dodajte Komentar