Sestavine
-
6× Piščančja bedra
-
2 skodelici Moka
-
1 žlica Čebula v prahu
-
1 žlica Česen v prahu
-
1 žlica Dimljena sladka paprika
-
1 čajna žlička Sol
-
1/2 čajne žličke Poper
-
2 skodelici Pinjenec
-
Olje za cvrtje
Navodila
V veliki skledi zmešajte moko, česen v prahu, čebulo v prahu, papriko, sol in črni poper.
V drugo skledo vlijte pinjenec.
Vsako piščančje bedro potopite v pinjenec, nato pa ga obložite z mešanico moke in otresite odvečno količino.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte približno rastlinsko olje, da doseže temperaturo 180 °C.
Piščančja bedra previdno položite v vroče olje s kožo navzdol in jih pecite približno 7-8 minut na vsaki strani ali dokler notranja temperatura piščanca ne doseže 74 °C, ko jo preverite z mesnim termometrom.
Ocvrta piščančja stegna z režnato žlico ali kleščami prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
Postrezite vroče in hrustljavo.
Uživajte v slastnih hrustljavih ocvrtih piščančjih bedrih!
(Foto: pexels.com)