0 0
Ocvrta mocarela

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Mocarela sir
1 skodelica Moka
Jajce
2 skodelici Drobtine
Olje za cvrtje
Marinara omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrta mocarela

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite mocarelo na koščke in jih dajte na stran.

Moko, razžvrkljana jajca in drobtine dajte v tri ločene sklede.

Vsak kos mocarele povaljajte v moki in otresite odvečni del.
Kroglico mocarele potopite v razžvrkljana jajca in poskrbite, da jo popolnoma obložite. Nato jo povaljajte v drobtinah in poskrbite, da je enakomerno obložena.

Mocarelo položite na pekač, obložen s peki papirjem.

Rastlinsko olje v fritezi ali velikem globokem loncu segrejte na 190 °C.
V vroče olje previdno dodajte obložene kroglice mocarele in jih približno 2-3 minute cvrite, dokler ne postanejo zlato rjave barve.

Ocvrte kroglice mocarele z režnato žlico odstranite iz olja in jih položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odvečno olje odcedi.
Ocvrte mocareline kroglice postrezite vroče z omako marinara za pomakanje. Uživajte!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pomarančna pita
Naprej
Zeljna juha s kranjsko klobaso
Nazaj
Pomarančna pita
Naprej
Zeljna juha s kranjsko klobaso

Dodajte Komentar