Sestavine
-
500 g Mocarela sir
-
1 skodelica Moka
-
3× Jajce
-
2 skodelici Drobtine
-
Olje za cvrtje
-
Marinara omaka
Navodila
Narežite mocarelo na koščke in jih dajte na stran.
Moko, razžvrkljana jajca in drobtine dajte v tri ločene sklede.
Vsak kos mocarele povaljajte v moki in otresite odvečni del.
Kroglico mocarele potopite v razžvrkljana jajca in poskrbite, da jo popolnoma obložite. Nato jo povaljajte v drobtinah in poskrbite, da je enakomerno obložena.
Mocarelo položite na pekač, obložen s peki papirjem.
Rastlinsko olje v fritezi ali velikem globokem loncu segrejte na 190 °C.
V vroče olje previdno dodajte obložene kroglice mocarele in jih približno 2-3 minute cvrite, dokler ne postanejo zlato rjave barve.
Ocvrte kroglice mocarele z režnato žlico odstranite iz olja in jih položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odvečno olje odcedi.
Ocvrte mocareline kroglice postrezite vroče z omako marinara za pomakanje. Uživajte!
(Foto: pexels.com)