0 0
Ocvrta jabolka s cimetom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Jabolko srednja velika jabolka
Olje za cvrtje po potrebi
Limonin sok po okusu
Sladkor v prahu po okusu
1/4 žličke Mleti cimet
1 x Jajce za testo
2 vrečki Vanilijev sladkor za testo
1 ščepec Sol za testo
125 g Moka za testo
2 dl Mleko za testo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrta jabolka s cimetom

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Super sladica, ki je ni kar tako lahko pozabiti. Sočne in sladke jabolčne krhlje običajno sladkate v bolj hladnejših mesecih, ko se začne sezona lokalnih jabolk. Zraven se vam bo prilegla tudi skodelica toplega napitka, jabolčne rezine pa lahko začinite tudi z grškim jogurtom.

    • 30 minut
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Najprej v posodi razžvrkljajte jajce in ga zmešajtez vanilijevim sladkorjem, soljo, mlekom, cimetom in moko. Morate dobiti gladko in nekoliko gostejšo testo, kot npr. za palačinke.

    Operite jabolka in jih olupite. Z okroglim izrezovalnikom jim odstranite peščišča, nato pa jih narežite na približno centimeterske debele kolobarje in jih pokapajte z limoninim sokom, da ne bodo počrnela.

    Jabolčne kolobarje dobro osušite s papirnatimi brisačkami, nato jih pomočite v testo in jih ocvrite v segretem olju z obeh strani do zlato rjave barve. Cvrite jih približno 3-4 minute na vsaki strani oziroma dokler ne postanejo zlato-rjave barve in da bodo hrustljavo zapečeni. Ocvrte obročke polagajte na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami.

    Jabolčne kolobarčke še tople servirajte na krožnikih in jih posujte s sladkorjem v prahu. Postrezite še skupaj s skodelico toplega napitka.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    “Hitra juha” iz korenja in repe
    Naprej
    Jurčki s peteršiljem in česnom iz pečice
    Nazaj
    “Hitra juha” iz korenja in repe
    Naprej
    Jurčki s peteršiljem in česnom iz pečice

    Dodajte Komentar