Sestavine
-
1 kg Jabolkosrednja velika jabolka
-
Olje za cvrtjepo potrebi
-
Limonin sokpo okusu
-
Sladkor v prahupo okusu
-
1/4 žličke Mleti cimet
-
1 x Jajceza testo
-
2 vrečki Vanilijev sladkorza testo
-
1 ščepec Solza testo
-
125 g Mokaza testo
-
2 dl Mlekoza testo
Navodila
Najprej v posodi razžvrkljajte jajce in ga zmešajtez vanilijevim sladkorjem, soljo, mlekom, cimetom in moko. Morate dobiti gladko in nekoliko gostejšo testo, kot npr. za palačinke.
Operite jabolka in jih olupite. Z okroglim izrezovalnikom jim odstranite peščišča, nato pa jih narežite na približno centimeterske debele kolobarje in jih pokapajte z limoninim sokom, da ne bodo počrnela.
Jabolčne kolobarje dobro osušite s papirnatimi brisačkami, nato jih pomočite v testo in jih ocvrite v segretem olju z obeh strani do zlato rjave barve. Cvrite jih približno 3-4 minute na vsaki strani oziroma dokler ne postanejo zlato-rjave barve in da bodo hrustljavo zapečeni. Ocvrte obročke polagajte na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami.
Jabolčne kolobarčke še tople servirajte na krožnikih in jih posujte s sladkorjem v prahu. Postrezite še skupaj s skodelico toplega napitka.