Sestavine
-
3 l Vaniljev sladoled
-
4× Beljak
-
4 skodelice Polnozrnati krekerji
-
Olje za cvrtje
-
Cimet
Navodila
Pekač obložite s peki papirjem. Sladoled oblikujte v 2-centimetrske kroglice in jih na pripravljenem pekaču zamrzujte vsaj 2 uri.
Rahlo stepite beljake. V ločeno skledo dajte zdrobljene krekerje. Zamrznjeno sladoledno kroglico potopite v beljake, nato pa jo povaljajte v zdrobljenih krekerjih in vrnite na pekač. Postopek ponovite s preostalimi sladolednimi kroglicami. Pekač vrnite v zamrzovalnik in zamrzujte še vsaj 2 uri ali čez noč.
V cvrtnik vlijte rastlinsko olje in ga segrejte na 180 °C.
Sladoledne kroglice cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlate, približno 1 minuto. Odstranite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah. Prenesite na krožnik in po želji postrezite s cimetom, čokoladnim prelivom ali s smetano.
(Foto: pexels.com)