0 0
Ocvrt sladoled

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrt sladoled

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pekač obložite s peki papirjem. Sladoled oblikujte v 2-centimetrske kroglice in jih na pripravljenem pekaču zamrzujte vsaj 2 uri.

Rahlo stepite beljake. V ločeno skledo dajte zdrobljene krekerje. Zamrznjeno sladoledno kroglico potopite v beljake, nato pa jo povaljajte v zdrobljenih krekerjih in vrnite na pekač. Postopek ponovite s preostalimi sladolednimi kroglicami. Pekač vrnite v zamrzovalnik in zamrzujte še vsaj 2 uri ali čez noč.

V cvrtnik vlijte rastlinsko olje in ga segrejte na 180 °C.

Sladoledne kroglice cvrite v serijah, dokler ne postanejo zlate, približno 1 minuto. Odstranite jih iz olja in odcedite na papirnatih brisačah. Prenesite na krožnik in po želji postrezite s cimetom, čokoladnim prelivom ali s smetano.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Malinov punč
Naprej
Korenčkovi mafini
Nazaj
Malinov punč
Naprej
Korenčkovi mafini

Dodajte Komentar