0 0
Ocvrti riž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
160 g Riž
240 ml Voda
2 žlici Sojina omaka
1 čajna žlička Krompirjev škrob
1 žlica Olje
1 žlica Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ocvrti riž

Kuhinja:
  • 45 minut
  • Porcije 1
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kuhan riž enakomerno prelijte s sojino omako in jo z lopatico enakomerno porazdelite po rižu. Na riž položite peki papir in močno pritisnite, da ga stisnete. Stisnjen riž razdelite na tretjine kot pico.

Vsak kos posujte s tanko plastjo krompirjevega škroba, tako da ga precedite skozi drobno sito. Obrnite kos in ga posujte še z druge strani. Poskusite, da se škrob ne nabere na stranice.

Na srednje nizki temperaturi segrejte ponev brez prijema in ko je zmerno vroča, dodajte približno polovico olja ter razporedite riževe trikotnike, tako da ležijo na majhni lužici olja.

Na eni strani jih pecite 7-10 minut, da se zlato rjavo obarvajo in hrustljavo zapečejo.
Nato jih obrnite, dodajte še malo olja in ocvrite še na drugi strani, da postanejo hrustljavi in rjavi.

Na riževih trikotnikih raztopite nekaj masla in jih nato obrnite na tri strani, da se pokuhajo morebitni ostanki škroba. Na žaru pečene riževe trikotnike po želji zavite v nori in postrezite.

(Foto: Instagram/verax.truth)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Svinjska ribica teriyaki
Naprej
Smetanova enolončnica
Nazaj
Svinjska ribica teriyaki
Naprej
Smetanova enolončnica

Dodajte Komentar