Sestavine
-
2× Jastogov rep
-
4 žlice Maslo
-
1 čajna žlička Limonina lupina
-
1 strok Česennariban
-
1 čajna žlička Peteršilj
-
Sol in poper
-
2 rezini Limona
Navodila
Zračni cvrtnik segrejte na 195 °C.
S kuhinjskimi škarjami vzdolžno prerežete sredino trde zgornje lupine in mesa. Režite do dna lupine, vendar ne skozi. Polovico repa razprite. Repe položite v cvrtnik z mesom navzgor.
V majhni ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte limonino lupinico in česen; segrevajte, dokler česen ne zadiši, približno 30 sekund.
2 žlicama maslene mešanice premažite jastogove repe. Jastoga začinite s soljo in poprom.
Pecite v ogretem zračnem cvrtniku, 5 do 7 minut.
Preostalo masleno mešanico prelijte po jastogovem mesu. Na vrhu dodajte peteršilj in postrezite z limoninimi rezinami.
(Foto: freepik.com)