Sestavine
-
2 kg Mlad krompir
-
Sol in poper
-
2 žlici Olivno olje
-
1 skodelica Čedar
-
4 rezine Slanina
-
80 ml Kisla smetana
-
2 žlici Drobnjak
Navodila
Pečico segrejte na 230 °C. Pekač rahlo naoljite.
Krompir položite v slano vodo. Zavrite in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 15 minut. Dobro odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi.
Krompir položite na pripravljen pekač in ga previdno zmečkajte s kozarcem, da bo sploščen, vendar še vedno v enem kosu. Premažite z oljčnim oljem; po okusu začinite s soljo in poprom.
Postavite v pečico in pecite 30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Vrh vsakega krompirja potresite s sirom in pecite, dokler se sir ne stopi, še 3 minute.
Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte narezano slanino in jo pecite, dokler ne porjavi in postane hrustljava, približno 8 minut. Odlijte odvečno maščobo; slanino prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo.
Vsak krompir obložite s kislo smetano, slanino in drobnjakom. Dober tek!
(Foto: Instagram/linghamsuk)