0 0
Obložen krompirček

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 kg Mlad krompir
Sol in poper
2 žlici Olivno olje
1 skodelica Čedar
4 rezine Slanina
80 ml Kisla smetana
2 žlici Drobnjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Obložen krompirček

  • 1 ura
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 230 °C. Pekač rahlo naoljite.

Krompir položite v slano vodo. Zavrite in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 15 minut. Dobro odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi.

Krompir položite na pripravljen pekač in ga previdno zmečkajte s kozarcem, da bo sploščen, vendar še vedno v enem kosu. Premažite z oljčnim oljem; po okusu začinite s soljo in poprom.

Postavite v pečico in pecite 30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Vrh vsakega krompirja potresite s sirom in pecite, dokler se sir ne stopi, še 3 minute.

Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte narezano slanino in jo pecite, dokler ne porjavi in postane hrustljava, približno 8 minut. Odlijte odvečno maščobo; slanino prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo.

Vsak krompir obložite s kislo smetano, slanino in drobnjakom. Dober tek!

(Foto: Instagram/linghamsuk)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cheeseburger makaroni
Naprej
Krompirjeva omleta za zajtrk
Nazaj
Cheeseburger makaroni
Naprej
Krompirjeva omleta za zajtrk

Dodajte Komentar