Sestavine
-
2× Limona
-
60 ml Med
-
1 šopka Šparglji
-
1 šopek Brokolimlad brokoli
-
2× Piščančje prsi
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Olupite 1 limono in iztisnite sok. Drugo limono narežite na tanke rezine.
V manjši skledi zmešajte limonin sok in med. Začinite. Šparglje in mladi brokoli razporedite v enem sloju v velikem globokem pekaču.
Segrejte ponev na visoki temperaturi. Piščanca popršite z razpršilom z oljčnim oljem. Začinite. Pecite 2 minuti na vsaki strani ali dokler se ne zlato rjavo obarva. Položite ga na mešanico špargljev v pekač.
Limonine rezine v ponvi pecite po 30 sekund na vsaki strani ali dokler rahlo ne zoglenijo. Razporedite jih po piščancu v ponvi.
Mešanico limoninega soka dodajte v majhno ponev in zavrite. Odstavite z ognja in prelijte piščanca. Pecite 5 minut ali dokler piščanec ni kuhan, šparglji in mladi brokoli pa mehki. Za postrežbo potresite z limonino lupinico.
(Foto: pexels.com)