Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
500 g Svinjska ribica
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
200 g Gobe
-
200 g Šampinjoni
-
2 žlički Moka
-
1 skodelica Mleko
-
1 žlička Gorčica
-
1 žlička Vegetas piščancem
-
Kruh
-
Posip
-
2 žlički Limonina lupina
-
1 strok Česensesekljan
-
1/4 skodelice Peteršilj
Navodila
Naredite posip: v manjši skledi zmešajte peteršilj, lupino in česen.
V globoki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte polovico olja. Svinjino kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni z obeh strani in se ne skuha. Prenesite na krožnik.
Preostalo olje v ponvi segrejte na nizki temperaturi. Čebulo med mešanjem kuhajte 4 minute ali dokler se ne zmehča. Dodajte sesekljan česen in nerezane gobe. Med mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se gobe ne zmehčajo.
Mešanico gob potresite z moko. Med mešanjem kuhajte 1 minuto. Dodajte mleko, gorčico in vegeto v prahu. Kuhajte 4 minute in mešajte, dokler omaka ne zavre in se rahlo zgosti.
Svinjino vrnite v ponev. Kuhajte 1 minuto, da se svinjina segreje. Potresite s posipom in postrezite s hrustljavim kruhom.
(Foto:pexels.com)