Sestavine
-
Žele iz penine
-
750 ml Peneče vino
-
210 g Sladkor v prahu
-
2 žlici prahu Želatina
-
60 ml Vroča voda
-
Liči v sirupu
-
210 g Sladkor v prahu
-
250 ml Voda
-
1/2 Vaniljevo zrno
-
1× Limeta
-
1 žlica Ingversvež, nariban
-
1 kg Liči
Navodila
Za pripravo želejev: v veliki posodi na srednji temperaturi zmešajte penino in sladkor. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi.
Želatino potresite po vroči vodi v skodelici in hitro stepajte z vilicami, dokler se želatina ne raztopi. Mešanico želatine vmešajte v mešanico penine. Enakomerno prelijte v osem plastičnih skodelic za žele. Postavite na pladenj v hladilnik in pustite čez noč ali dokler se ne strdi.
Za liči v dišečem sirupu iz limete iztisnite sok. V srednji ponvi na srednji temperaturi zmešajte limetino lupino in sok, sladkor, vodo, vaniljev strok in ingver. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi.
Liči dajte v skledo in jih prelijte z vročim sirupom. Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik, da se ohladi.
Postrežba: dno skodelic z želejem na kratko potopite v zelo vročo vodo. S konico vročega majhnega noža s tankimi rezili oblikujte zračni žepek na robu, nato pa jih obrnite na servirne krožnike. Postrezite z ličijem in s sirupom.
(Foto: Instagram/mooseyhsushi)