Sestavine
-
200 g Njoki
-
100 g Kodrolistni ohrovt
-
1× Rdeča paprika
-
1 pest Olive
-
6× Češnjev paradižnik
-
1 žlica Pesto
-
Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte lonec z vodo, in ko zavre, vanj stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na gladino.
Ohrovt stresite v cedilo in ga temeljito operite. Papriko in paradižnike narežite na koščke. Vsako olivo razpolovite.
V ponev na majhnem ognju dajte žlico pesta. Dodajte papriko, paradižnik in olive ter premešajte.
Kuhane njoke dodajte mešanici pesta, nato pa dodajte narezan ohrovt in premešajte. Ko se ohrovt začne zvijati in potemni, izklopite ogenj.
Njoke potresite s poprom in postrezite s praženo čičeriko. Dober tek!
(Foto: unsplash.com)