0 0
Njoki z bolonjsko omako iz pečice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Čedar ali mocarela, lahko tudi kakšen drug sir, ki se dobro topi
500 g Njoki sveži ali zamrznjeni njoki
Bolonjska omaka po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Njoki z bolonjsko omako iz pečice

Bolonjska omaka je ena izmed jedi, ki jih lahko pripravite v juhi in potem zamrznete. Isto velja tudi za njoke, ki lahko počakajo v vašem zamrzovalniku. Če imate oboje pri roki, si boste lahko pripravili odličen obrok, ki bo pripravljen v le nekaj minutkah.

  • 25 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Pripravite pekač, katerega velikost naj bo približno okoli 25 krat 20 centimetrov.

Če uporabljate zamrznjeno bolonjsko omako, jo seveda odmrznite. Najbolje bo, da jo kar čez noč postavite v hladilnik. Dajte omako v večjo ponev in jo segrevajte do vretja.

Njoke stresite v omako. Rahlo premešajte in kuhljajte pokrito od 5 (pri svežih njokih) do 8 minut (pri zamrznjenih njokih).

V pekač dajte omako z njoki. Po vrhu potresite še sir. Pecite v ogreti pečici od 10 do 15 minut, dokler se sir ne bo zapekel in ko omaka začne rahlo brbotati.

Ko je jed pripravljena jo servirajte na krožnike. Postrezite si jo še s skledo solate.

Opomba: Za jed lahko uporabite različne vrst njokov, od skutnih, itd. … Izbira je povsem vaša.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karamelna torta
Naprej
Mini puranji burgerji
Nazaj
Karamelna torta
Naprej
Mini puranji burgerji

Dodajte Komentar