Sestavine
-
150 g Čedarali mocarela, lahko tudi kakšen drug sir, ki se dobro topi
-
500 g Njokisveži ali zamrznjeni njoki
-
Bolonjska omakapo okusu
Navodila
Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Pripravite pekač, katerega velikost naj bo približno okoli 25 krat 20 centimetrov.
Če uporabljate zamrznjeno bolonjsko omako, jo seveda odmrznite. Najbolje bo, da jo kar čez noč postavite v hladilnik. Dajte omako v večjo ponev in jo segrevajte do vretja.
Njoke stresite v omako. Rahlo premešajte in kuhljajte pokrito od 5 (pri svežih njokih) do 8 minut (pri zamrznjenih njokih).
V pekač dajte omako z njoki. Po vrhu potresite še sir. Pecite v ogreti pečici od 10 do 15 minut, dokler se sir ne bo zapekel in ko omaka začne rahlo brbotati.
Ko je jed pripravljena jo servirajte na krožnike. Postrezite si jo še s skledo solate.
Opomba: Za jed lahko uporabite različne vrst njokov, od skutnih, itd. … Izbira je povsem vaša.
(Foto: Getty Images)