Sestavine
-
1 x Jajčni rumenjak
-
5 dl Sladka smetana
-
1 žlica Maslo
-
0.5 kg - 0.6 kg Njoki - krompirjevi
-
200 g Pršutkuhan ali pečen pršut, narezan na rezine
-
nekaj svežih listov Sveža bazilika - listi
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Narežite kuhan pršut na poljubne kose. Baziliko splaknite pod tekočo vodo in osušite s papirnatimi brisačkami.
Pristavite lonec na kuhalnik z večjo količine slane vode, da boste skuhali njoke. Ko bo voda zavrela, v krop stresite njoke in jih skuhajte po navodilih proizvajalca.
Medtem ko se bodo njoki kuhali, v ponvi raztopite maslo in na njem popražite pršut. Prilijte še 4 dl smetane in pustite, da se bo omaka kuhala na rahlem ognju.
Preostanek smetane vlijte v posodico in jo zmešajte z rumenjakom. Zmes vmešajte v omako, ki jo med nenehnim mešanjem kuhajte le toliko časa, da se bo zgostila, vendar pazite, da ne zavre, saj se lahko omaka sesiri.
Baziliko na drobno sesekljajte in jo skupaj z njoki, vmešajte v pripravljeno omako. Jed začinite s poprom in soljo, nato pa jo razporedite po krožnikih in takoj postrežite.
(Foto: Getty Images)