0 0
Njoki v paradižnikovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Strok - česen
Oljčno olje
1 paket Njoki
10 x Češnjev paradižnik
Bazilika grobo nasekljana sveža bazilika, po okusu
Poper po okusu
Sol po okusu
Smetana za kuhanje rastlinska smetana za kuhanje
Kvasni kosmiči po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Njoki v paradižnikovi omaki

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Ste že naveličani mesa in bi danes kaj vegeterijanskega oziroma veganskega? Mogoče bi si lahko pripravili za popestritev vašega jedilnika njoke s češnjevimi paradižniki in pa začimbami. Primerni so za kosilo in za večerjo ali pa tudi za malico, ki jo lahko vzamete tudi kam s seboj.

  • 25 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Češnjeve paradižnike prerežite na pol in jih na olivnem olju v ponvi prepražite, ampak le toliko da se bodo zmehčali.

Nato dodajte še česen in nato še malo prepražite, da bo lepo zadišalo (pazite, da se vam česen ne bo zažgal), nato dodamo še pelate, sveže nasekljano baziliko ter sol in poper po vašem okusu.

Dodajte še 2 žlici sojine smetane za kuhanje, da boste dobili bolj kremasto strukturo.

Medtem v loncu zavrite vročo vodo in jo solite. V njej skuhajte njoke po navodilih na embalaži (cca. 3 minute oziroma dokler njoki ne priplavajo na površje).

Nato odcedite njoke in v ponev vmešajte skupaj s paradižnikovo omako.

Opomba: Jed si okrasite s kvasnimi kosmiči, namesto parmezana.

(Foto: Getty Images)

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčni zavitek
Naprej
Vanilijev-kavni frape
Nazaj
Jabolčni zavitek
Naprej
Vanilijev-kavni frape

Dodajte Komentar