Sestavine
-
3 x Strok - česen
-
Oljčno olje
-
1 paket Njoki
-
10 x Češnjev paradižnik
-
Bazilikagrobo nasekljana sveža bazilika, po okusu
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Smetana za kuhanjerastlinska smetana za kuhanje
-
Kvasni kosmičipo okusu
Navodila
Češnjeve paradižnike prerežite na pol in jih na olivnem olju v ponvi prepražite, ampak le toliko da se bodo zmehčali.
Nato dodajte še česen in nato še malo prepražite, da bo lepo zadišalo (pazite, da se vam česen ne bo zažgal), nato dodamo še pelate, sveže nasekljano baziliko ter sol in poper po vašem okusu.
Dodajte še 2 žlici sojine smetane za kuhanje, da boste dobili bolj kremasto strukturo.
Medtem v loncu zavrite vročo vodo in jo solite. V njej skuhajte njoke po navodilih na embalaži (cca. 3 minute oziroma dokler njoki ne priplavajo na površje).
Nato odcedite njoke in v ponev vmešajte skupaj s paradižnikovo omako.
Opomba: Jed si okrasite s kvasnimi kosmiči, namesto parmezana.
(Foto: Getty Images)