Sestavine
-
0.5 l Jušna osnova
-
1 pločevinka Grahgrah v konzervi
-
1 x Bučka
-
1 x Por
-
500 g Njoki
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
20 g Pšenična moka
-
20 g Maslo
Navodila
V kozici raztopite maslo in na njem zmehčajte por. Dodajte še moko in dobro premešajte. Dolijte zelenjavno osnovo in tekočino zavrite.
Stresite bučko v vrelo kremasto tekočino in kuhajte 5 minut, nato dodajte tudi grah in premešajte. Kuhajte še nekaj minut, da se bo bučka skuhala.
Omako popoprajte in okusite ter po potrebi še dosolite. Njoke shuhajte v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje, oziroma po navodilih na embalaži.
Kuhane njoke odcedite in jih stresite v omako. Omako nežno premešajte. Začinite s poprom in okrasite s parmezanom ter takoj postrezite.
(Foto: Getty Images)