Sestavine
-
450 g Krompirjevi njoki
-
500 g Mleta Govedina
-
1× Čebula
-
8 trakov Slanina
-
230 ml Voda
-
1/2 skodelice Smetana za kuhanje
-
1 žlica Kečap
-
Sol in poper
-
1 skodelica Čedar
-
1/2 skodelice Paradižniksesekljan
-
2× Zelena čebula
Navodila
Njoke skuhajte v skladu z navodili na embalaži; odcedite jih.
Medtem v veliki ponvi na srednji temperaturi kuhajte govedino in čebulo, dokler govedina ni več rožnata, 4-6 minut, in meso razbijte na drobtine.
Vmešajte polovico slanine; dodajte njoke, vodo, smetano in kečap. Zavrite. Kuhajte in mešajte na srednji temperaturi, dokler se omaka ne zgosti, 3-4 minute. Dodajte sol in poper. Potresite s sirom.
Pražite, dokler se sir ne stopi, 1-2 minuti. Na vrh dodajte paradižnik, zeleno čebulo in preostalo slanino.
(Foto: unsplash.com)