Sestavine
-
Njoki
-
350 g Čvrsti tofu
-
180 g Moka
-
30 g Prehranski kvas
-
Omaka
-
1× Avokado
-
50 g Indijski oreščki
-
60 g Kodrolistni ohrovt
-
1× Limona
-
180 ml Sojino mleko
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1/2 žličke Čilijevi kosmiči
-
2 žlici Peteršilj
Navodila
Odcedite tofu in ga v skledi zmečkajte z vilicami. Vmešajte moko, prehranski kvas in sol. Z rokami vse skupaj zmešajte v testo.
Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte v dolge kose premera približno 1,5 cm, nato pa jih razrežite na 2 cm velike kose.
Zavrite posoljeno vodo, nato pa vanjo vrzite njoke. Njoki so kuhani, ko se dvignejo na površje (to traja približno 3 minute).
Vse sestavine avokadove omake zmešajte v mešalniku. Mešajte, dokler ne dobite puhaste in kremaste barve.
Z njokov odcedite odvečno vodo in jih zmešajte z omako. Razdelite na dva krožnika in postrezite. Če vam omaka ostane, jo lahko uporabite kot pomako ali namaz.
(Foto: unsplash.com)