0 0
Nizozemski mesni zvitki (“Boova Shenkel”)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1,2 kg Govejo meso
1/2 skodelice Mleko
10 x Krompir
3 x Jajce
2 žlici Maslo
2 1/2 skodelice Moka
2 žlici Peteršilj
2 čajni žlički Pecilni prašek
1 x čebula - drobno sesekljana
1 žlica Rastlinska mast
1 žlica Maslo
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nizozemski mesni zvitki (“Boova Shenkel”)

  • 2 h
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Meso začinite s soljo in poprom ter ga dušite 2 uri. Nato iz moke, pecilnega praška, soli in masti naredimo testo.Zmešamo v testo za pito.

Razvaljamo ga v ducat krogov s premerom 20 do 25 cm. Na pari skuhajte krompir, ki ga olupite in narežite na tanke rezine; dodajte sol in poper, 2 žlici masla, peteršilj in čebulo, nato pa v zmes rahlo vmešajte tri jajca.

Ko testo malo stoji, namažite to zmes na kroge testa. Polovico kroga testa prepognemo kot polmesec in robove tesno stisnemo skupaj.

Ta testo vržemo v lonec z mesom in vodo. Tesno pokrijte in kuhajte 30 minut. V ponev damo nekaj žlic maščobe, ki smo jo pred vlaganjem v testo odstranili iz enolončnice, in dodamo 1 žlico masla.

Na njem popražimo majhne kocke trdega kruha in vmešamo pol skodelice mleka. To mlečno omako prelijemo čez mesne zvitke, ko jih postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jetrni cmoki (“Leberknoedel”)
Naprej
Sauerbraten (goveja pečenka, marinirana v kisu in zeliščih)
Nazaj
Jetrni cmoki (“Leberknoedel”)
Naprej
Sauerbraten (goveja pečenka, marinirana v kisu in zeliščih)

Dodajte Komentar