Sestavine
-
1,2 kg Govejo meso
-
1/2 skodelice Mleko
-
10 x Krompir
-
3 x Jajce
-
2 žlici Maslo
-
2 1/2 skodelice Moka
-
2 žlici Peteršilj
-
2 čajni žlički Pecilni prašek
-
1 x čebula - drobno sesekljana
-
1 žlica Rastlinska mast
-
1 žlica Maslo
-
Sol
Navodila
Meso začinite s soljo in poprom ter ga dušite 2 uri. Nato iz moke, pecilnega praška, soli in masti naredimo testo.Zmešamo v testo za pito.
Razvaljamo ga v ducat krogov s premerom 20 do 25 cm. Na pari skuhajte krompir, ki ga olupite in narežite na tanke rezine; dodajte sol in poper, 2 žlici masla, peteršilj in čebulo, nato pa v zmes rahlo vmešajte tri jajca.
Ko testo malo stoji, namažite to zmes na kroge testa. Polovico kroga testa prepognemo kot polmesec in robove tesno stisnemo skupaj.
Ta testo vržemo v lonec z mesom in vodo. Tesno pokrijte in kuhajte 30 minut. V ponev damo nekaj žlic maščobe, ki smo jo pred vlaganjem v testo odstranili iz enolončnice, in dodamo 1 žlico masla.
Na njem popražimo majhne kocke trdega kruha in vmešamo pol skodelice mleka. To mlečno omako prelijemo čez mesne zvitke, ko jih postrežemo.